Historie

 

Aan de Molenhoefstraat, in het buitengebied waar Udenhout grenst aan Berkel Enschot en Tilburg, ligt sinds mensenheugenis café De Hemeltjes. In 1894, nadat de toenmalige eigenaar failliet was gegaan, wordt het openbaar verkocht door de Tilburgsche Hypotheekbank. Koper is Jan Weijters (1835-1916) die voor 1600 gulden eigenaar wordt van huis, erf, tuin en landbouwgrond. Al sinds 1883 werd er drank verkocht, zodat Jan, die houtzager van beroep was, nu het beroep van kastelein ging beoefenen.

Na het overlijden van de weduwe Weijters – Van Abeelen in 1919 volgt er scheiding en deling van de nalatenschap, waarbij zoon Sjef (1882-1945) eigenaar werd en samen met zijn vrouw Leen van esch (1886-1959) het café voortzette inclusief het kleine landbouwbedrijf met enkele koeien, varkens en een geit. Het is hun zoon Jo (1922), de derde generatie Weijters, die na het overlijden van beide ouders in 1953 samen met zijn vrouw Joke van Zon (1918-1983) het onopvallende maar goed beklante café tot verdere groei bracht. Bij gebrek aan opvolging besloot de 80-jarige Jo in 2001 het café te verkopen. Het kwam in handen van de familie Van Rijswijk uit Tilburg, die het oude pand liet slopen en er een nieuwe uitspanning bouwde.

Mei 2012

Nog tot 2012 wordt de exploitatie van de uitspanning onder de naam De Hemeltjes voortgezet. Dan gaat de exploitatie over in handen van echtpaar Robben en op 12 mei wordt de locatie door de pastoor van Udenhout heropend onder de naam Boer Robben (persbericht).

Zomer 2015

In de zomer van 2015 wordt de exploitatie van Boer Robben verkocht aan Rogier Kuit en wordt Boer Robben wordt omgedoopt tot Brasserie Robben.

December 2017 – heden

Brasserie Robben gaat vanaf vandaag verder onder een nieuwe naam; Brasserie Valentijn! Ik ben blij, enthousiast en super trots om dit nieuws vandaag, op Valentijnsdag, bekend te mogen maken.

Valentijnsdag is voor mij een speciale dag. Niet alleen is het de dag van de liefde, maar het is ook mijn verjaardag. Kortom, Valentijn heeft voor mij een speciale betekenis. Het kon dan ook niet anders dan de naam worden van mijn eerste eigen horecazaak.

Valentijn staat voor mij voor vriendelijk, persoonlijk, open en gastvrij en past daarom voor mij in het plaatje van de brasserie. Vanaf het moment dat Brasserie Valentijn in me op kwam wist ik het zeker; dit is de meest passende naam!! Met de nieuwe naam en een paar kleine aanpassingen in het concept, is het begin gemaakt. Een begin aan een mooie toekomst samen met alle gasten en medewerkers van Brasserie Valentijn.